Karin Arts 21 April 1970,

Na de kunstakademie in Utrecht begon Karin als kostuum-ontwerper Tussen 2000 en 2005 maakte ze deel uit van de vrouwen straat theater groep "mevrouw Bakker". Mevrouw Bakker tourde door heel europa. En met haar vriendin en collega Mariken startte ze in 2006 "Het Mobiele Naaiatelier" waarmee ze over de hele wereld bereisden. Nu is ze deel van het familiebedrijf "Restvorm" en maakt ze interactieve installaties. Karin werkt veel met recycle (rest) materialen en gebruikt vaak de naaimachine om deze materialen om te toveren tot nieuwe kuntswerken.

Richard Neef 11 juli 1970

Richard studeerde mediakunst op de AKI in Enschede. Hij begon als videokunstenaar en ontwikkelde een obsessie voor videofeedback. Hieruit ontstond een voorstelling waarbij dansers met het videobeeld konden dansen. In 2007 won hij de finale van de nederlands belgische vj-competitie "Visual Sensation" in paradiso. Richard werkte als vj samen met circus artiesten en ging van daaruit naar theater-festivals. In 2011 maakte hij op basis van een video installatie de superkorte 1 persoons voorstelling Mr Rizzo di door duizenden mensen is bezocht. NU werkt hij samen met Karin onder de naam Restvorm. Hij zoekt nieuwe of juist hele oude maar vergeten vormen van buitentheater.

Restvorm

Restvorm is de samenwerking van Richard Neef en Karin Arts.
Richard begon als videokunstenaar en rolde de straattheaterwereld binnen, waar hij Karin ontmoette en met haar nog lang en gelukkig samenwerkte.
Karin begon haar straattheatercarriere met de meidengroep mevrouw Bakker en daarna Het Mobiele Naaiatelier, een rondreizende straat act die nog steeds op internationale festivals te zien is.
Een belangrijk thema van Restvorm is recycling en duurzaamheid.
De acts van Restvorm zijn interactief. Belevingstheater waarin de rollen soms omgedraaid worden en het publiek geactiveerd wordt.

Voor meer informatie:
Karin:0031 6 24572598
Richard 0031 6 17498903
info@restvorm.nl